Om mej

Skattkistans pedagogiska omsorg startade 2011 och finns i ett trevligt och barnvänligt villakvarter i Kvicksund.

Jag heter Lotta Bölenius och i familjen finns min sambo Christer, två barn, Jennie 12 år och Kevin 15 år samt två fina katter. Jag är barnskötare med kallskänk- och kokerskeutbildning. Att arbeta med barn är både roligt och lärorikt och jag uppskattar mycket att få arbeta med ett mindre antal barn då det gör det lättare att se och vara lyhörd för alla. 

Tidigare var jag anställd av Eskilstuna kommun som dagbarnvårdare och arbetade med barn 1-5 år i egna hemmet. Har arbetat i Västerås Stad vid Dingtuna förskola som pedagog för barn 3-4 år och i Skerike församl. som husmor. Arbetsuppgifterna innebar att baka och delta i Öppna förskolans verksamhet, laga god och näringsrik mat till konfirmander, planera aktiviteter och utflykter för den äldre generationen.                 

I husets rymliga allrummet som används som lekrum har alla barn möjlighet att sysselsätta sej med olika aktiviteter så som rollek, fri lek och avslappning. Köket används vid alla måltider, vid experiment och skapande. Den inglasade altanen används flitigt under våren och hösten, då många av inomhus-aktiviteterna förflyttas dit.

I den barnvänliga trädgården finns gungor, rutschkana, stor sandlåda, rejäla odlingslådor och en mysig lekstuga. När vädret tillåter äter vi gärna både lunch och mellanmål utomhus.

Vi bor granne med skogen och inom promenadavstånd finns Tegelvikens skola med lekplats och Humlans verksamhet.